AlgemeenCultuurIncidentenRegionaal nieuws

Politie pakt vijf demonstranten op in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft zaterdagmorgen rond 09.00 uur vijf demonstranten aangehouden een van hen is fractievoorzitter Engel Modderman van de Verenigde Communistische Partij in Oldambt. Dit wegens het  niet voldoen aan bevel of vordering. De vijf mannen, waaronder een 51, 57 en 63 jarige inwoner van Winschoten, een 51-jarige inwoner van Ter Apel en een 48-jarige inwoner van Usquert, maakten deel van een groep van ongeveer 30 demonstranten. De demonstratie was vrijdag op het Oldambtplein door de burgemeester verboden.

- advertentie -

Als alternatieve plek wees de burgemeester het Marktplein als demonstratieplek aan. Hier gingen de demonstranten niet mee akkoord en begaven zich toch naar het Oldambtplein. Daar werd door de politie gevorderd om te vertrekken. De vijf verdachten voldeden niet aan deze vordering en werden door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Inmiddels zijn alle demonstranten op vrije voeten gesteld.

Foto’s: Joost Edzes Koerts/Oldambtnu.nl

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button