AlgemeenCultuurGemeente

De Nieuwe Klinker bouwkundig opgeleverd

- advertentie -

Winschoten – Vandaag zijn alle bouwkundige, elektrotechnische en werkbouwkundige onderdelen van Cultuurhuis De Klinker opgeleverd. Dit betekent dat de toekomstige gebruikers vanaf heden de nog noodzakelijke voorbereidingen kunnen gaan treffen voor de ingebruikname van het Cultuurhuis in maart.

- advertentie -

De eerste voorstelling in de grote zaal van het nieuwe theater is gepland op 5 maart. Cabaretier Bert Visscher speelt dan zijn nieuwe show ‘Zelden zoiets gezien’. Vanaf maandag 5 januari a.s. start de kaartverkoop voor de circa 40 voorstellingen en concerten die gepland staan t/m mei 2015. Plaatskaarten kunnen zowel online (via de website www.indeklinker.nl) als aan de theaterkassa worden gereserveerd. De theaterkassa is tijdelijk gevestigd in het gemeentelijk InfoPunt, Oldambtplein 10 in Winschoten. Openingstijden van de theaterkassa zijn maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur.

De eerste maanden na de oplevering zullen worden gebruikt om diverse proefvoorstellingen te organiseren, zodat na de zomer van 2015 zonder kinderziekten met het eerste echte theaterseizoen kan worden gestart. De komende maanden werken Rottinghuis en de nevenaannemers aan de laatste loodjes, zoals het plaatsen van de theaterstoelen en het inregelen van de theatertechniek.

Keihard gewerkt
Bouwkundig aannemer Rottinghuis heeft samen met de diverse nevenaannemers in het afgelopen half jaar keihard gewerkt aan de afbouw om deze opleverdatum te halen. Burgemeester Smit: “Ik ben ongelooflijk blij met de positieve en constructieve energie die alle partijen hebben gestoken in de afbouw van het cultuurhuis.”

Officiële opening
De officiële opening van Cultuurhuis De Klinker staat gepland op vrijdag 18 september 2015. Een werkgroep vanuit de gemeente en Cultuurhuis De Klinker werken inmiddels aan de invulling van een gevarieerd programma. Burgemeester Smit: “Dat wordt een geweldig feest voor iedereen met ook een officieel programma, waarvoor ik inmiddels het koninklijk paar heb uitgenodigd. Ik hoop van harte dat ze komen en kunnen zien hoe mooi Oldambt eruitziet met het nieuwe Cultuurhuis De Klinker”.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button