AlgemeenIncidentenRegionaal nieuws

Regio: Woning door brand verwoest in Woldendorp

- advertentie -

Woldendorp- Woensdagochtend rond 12 uur merkte een bewoner van een vrijstaande woning in Woldendorp dat zijn schoorsteen brandde. Nadat hij, zijn gast en zijn hond de woning veilig hadden verlaten belde hij de brandweer.

- advertentie -

Het was op dat moment al te zien dat de vlammen zich hadden verspreid naar het dakbeschot. De centralist op de Meldkamer Noord Nederland besloot daarom op te schalen en naast de post Woldendorp ook de post Wagenborgen en de hoogwerker en een blusauto van Delfzijl te alarmeren.

Na aankomst werd er geprobeerd om vanaf de verdieping de brand in de schoorsteen en het dakbeschot te blussen. Deze poging werd al snel gestaakt omdat het heel snel heel heet werd op de bovenverdieping. Ook veranderde de rook van kleur, wat een teken is dat de brand zich snel ontwikkelt. Besloten werd om de brand van buiten te gaan bestrijden. De hoogwerker werd ingezet om van bovenaf te blussen, vanaf de zijkant werden verschillende handstralen gebruikt.

Bij de brand, die al snel uitslaand werd, kwam veel rook vrij. Deze rook bleef door de weersomstandigheden vrij laag hangen. Daardoor was de brand in een deel Woldendorp goed te ruiken.

Nadat het grootste deel van het vuur uit was, heeft een kraan de rokende resten van de woning verspreid waardoor we deze ook konden afblussen. Het afblussen heeft nog tot ver in de middag geduurd.

Enexis is opgeroepen om gas en elektriciteit af te sluiten, Salvage is ook ter plaatse geweest.Voor de bewoner moet een vervangende woonruimte gezocht worden. Hij kan zijn pas verbouwde woning helaas niet meer bewonen.

- advertentie -

Brandweer Persbericht

- advertentie - 

Foto’s : Jeffrey Bos / OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button