Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Wederom 10-weekse cursus voor startende hardlopers

- advertentie -

Winschoten – Elk jaar organiseert Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten een hardloopcursus voor de startende of beginnende loper. Tijdens onze 10 weekse cursus worden handige tips en tricks gegeven door ervaren gediplomeerde Atletiekunie trainers over het hardlopen en aanverwante zaken.

- advertentie -

Onze opstapcursus bestaat uit ruim 20 trainingen in en rond het Stadspark of Rosarium en een tiental presentaties in ons clubhuis het Noorderhonk waarbij steeds een ander thema aan bod komt. Na 10 weken kan je ca. 20 minuten achtereen hardlopen zonder te wandelen!

Voor wie ?
Wil je heel graag starten met hardlopen of ben je net begonnen met hardlopen, dan is onze opstapcursus juist voor jou bedoeld! Je hoeft geen ervaring te hebben met hardlopen om bij ons te kunnen starten. Een positieve instelling en de wil om lekker te gaan sporten is voldoende om op zaterdag 4 april met ons mee te gaan doen!

Wanneer ?
De opstapcursus begint op zaterdag 4 april om 9.00 uur in het Noorderhonk, de thuisbasis van Atletiekvereniging Aquilo. De trainingen worden gegeven op zaterdagochtend en dinsdagavond. Op de donderdagavond bestaat de mogelijk om een gemiste training in te halen van zaterdag of dinsdag. Op zaterdagochtend is ook de presentatie met diverse thema’s .

De trainingstijden zijn ?

  • Zaterdagochtend: 9.00 – 9.20 uur presentatie en 9.30 – 11.00 uur hardlooptraining
  • Dinsdagavond: 19.30 – 20.45 uur –  hardlooptraining
  • Donderdagavond: 19.30 – 20.45 uur –  inhaaltraining als je de zaterdag of dinsdag hebt gemist.

Wat kost het ?
De kosten voor de opstapcursus bedragen € 40,00 voor ruim 20 trainingen en 10 presentaties en je ontvangt een leuke herinnering als afsluiting van de cursus.

Moet ik me aanmelden ?
Het is niet nodig om je van te voren aan te melden. Als je op zaterdag 4 april of op dinsdag 7 april start met de cursus ontvang je een inschrijfformulier en een machtigingsformulier en ook nog een formulier voor je gezondheidsprofiel aan te geven. Vervolgens heb je daarna nog drie weken de tijd om te beoordelen of je met de opstapcursus door wilt gaan of niet.

Vervolg
Na onze opstapcursus zijn er verschillende mogelijkheden om verder te trainen.  Aquilo biedt voor alle  lopers  passende trainingen aan met verschillende doelen. Na onze opstapcursus is het bijvoorbeeld mogelijk om door te gaan trainen. Gewoon voor de gezelligheid of misschien wil je graag een keer meedoen met de  4Mijl van Groningen (6,4km) of lijkt de de RUN van Winschoten (10km) je wat. Alle mogelijkheden worden tijdens de opstapcursus toegelicht en uitgelegd door gediplomeerde Atletiekunie-trainers.

Graag tot ziens op zaterdag 4 april om 9.00 uur in het Noorderhonk!
Namens alle trainers en assistent-trainers van AV Aquilo,

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button