AlgemeenGemeente

Thuiswonenden met zorg krijgen rookmeldercheck

- advertentie -
Oldambt – De gemeente Oldambt, de brandweer, vrijwilligers van onder andere de stichting Oud Brandweermaterieel en woningcorporatie Acantus hebben de handen ineen geslagen om de brandveiligheid van inwoners van de gemeente Oldambt die thuis ook zorg ontvangen te vergroten.
Bij bewoners die nog zelfstandig wonen en daarbij in enige vorm zorg ontvangen of een voorziening hebben via de WMO of AWBZ verdient de brandveiligheid bijzondere aandacht. Het betreft hier veelal bewoners die minder zelfredzaam zijn. Daarom wordt aan deze doelgroep een rookmeldercheck in de eigen woning aangeboden. Rookmelders verhogen de brandveiligheid in de woning en geeft bewoners sneller een signaal om de woning te ontvluchten.

Rookmelderteams zijn nu op pad om in de woningen van deze doelgroep een rookmeldercheck uit te voeren. Zij hebben daarvoor een opleiding gehad van deskundigen van de brandweer. Mochten er in de woning geen of onvoldoende rookmelders aanwezig zijn, worden er gratis rookmelders (bij-) geplaatst. Bewoners die hiervoor in aanmerking komen zijn al geselecteerd en krijgen bezoek van de rookmelderteams aan huis.

- advertentie -

De groep die de huisbezoeken doet zijn duidelijk herkenbaar aan een hesje met speciale opdruk en zij kunnen zich legitimeren met een speciaal identiteitsbewijs. Waar nodig hangen ze direct rookmelders op. Deze rookmelders werken 10 jaar onderhoudsvrij.

Om de eerder genoemde redenen adviseert de brandweer overigens voor alle woningen om ook zelf rookmelders te plaatsen. Meer informatie over brandveiligheid en rookmelders leest u op www.brandweer.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button