Algemeen

Geen luchtalarm te horen in april en mei

- advertentie -

Oldambt – Op de eerste maandag van de maanden april en mei klinkt er om 12 uur geen sirene. Normaal gesproken is dit het vaste moment waarop ‘de sirene gaat’. In april valt de eerste maandag van de maand op Tweede Paasdag en de maand erop op 4 mei, de dag van de Dodenherdenking. Daarom zijn de sirenes landelijk stil en volgt er pas weer een test op maandag 1 juni.

- advertentie -

Maandelijkse test
Iedere eerste maandag van de maand wordt de sirene getest om 12 uur ’s middags. Hiermee wordt het systeem getest om na te gaan of de apparatuur nog functioneert en om er zeker van te zijn dat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. De sirene wordt op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen nooit getest.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button