Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Hardlopers van Aquilo brengen bevrijdingsvuur naar het Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Op dinsdag 5 mei brengen hardlopers van Aquilo het Bevrijdingsvuur, dat wordt opgehaald uit Wageningen, ter gelegenheid van het 70-jarig bevrijdingsfeest naar de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Op maandag 4 mei vertrekt een delegatie hardlopers per bus naar Wageningen. Om 16.00 uur start het hardlopen, waarbij een route van 200 km wordt afgelegd. Er kan een afstand van 5 of 10 km worden gelopen, waarbij de lopers elkaar afwisselen. Om 20.00 uur wordt letterlijk (2 minuten) stilgestaan bij de landelijke dodenherdenking. Om 00.00 uur wordt het bevrijdingsvuur in de nabijheid van Hotel de Wereld in Wageningen ontstoken en per ijlbode naar de al onderweg zijnde estafettelopers gebracht.

Op 5 mei om 11.00 uur arriveren de hardlopers met brandende fakkel op het Oldambtplein in Winschoten. Hier wordt het vuur overhandigd aan burgemeester Pieter Smit. De burgemeester houdt rond 11.15 uur een toespraak en ontsteekt vervolgens het bevrijdingsvuur.

Na de toespraak van de burgemeester splitsten de hardlopers van het bevrijdingsvuur zich op. Ze gaan naar diverse woonkernen in de gemeente om ook daar het bevrijdingsvuur te brengen als onderdeel van de bevrijdingsactiviteiten. Zo gaat het vuur onder andere naar Midwolda, Westerlee, Oostwold, Scheemda, Bad Nieuweschans en Drieborg.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button