AlgemeenCultuurGemeente

Pilot Duits op vijf basisscholen in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Op vijf Oldambtster basisscholen gaat vanaf 23 april tot de zomervakantie een pilot Duits van start.

- advertentie -

CBS De Lichtboei, OBS Heiligerlee, OBS de Bouwsteen, OBS Beukenlaan en OBS FT Venema doen mee met hun groepen 8 (resp. combiklassen 7/8). Donderdag 23 april is de Dag van de Duitse Taal en de laatste dag van de Cito-toets. In de 8 weken daarna zal  wekelijks een uur Duits worden gegeven door de eigen leerkracht. Het lesmateriaal is onder meer afkomstig uit Limburg van schoolbestuur MOVARE, ontwikkelaar van het Euregio scholenconcept.

Buurtaalonderwijs laat Oldambtster kinderen kennismaken met een andere taal en cultuur en biedt ze kansen op de Duitse arbeidsmarkt. Wethouder Bard Boon van onderwijs is warm pleitbezorger van buurtaalonderwijs en hoopt dat de pilot het begin is van het introduceren van Duits op meerdere scholen. Een EDR subsidieaanvraag van de gemeente Oldambt, waarvan ook buurtaalonderwijs deel uitmaakt, is momenteel in behandeling. De intentie is om Duits te borgen in het basisonderwijs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button