AlgemeenOp stap

Oostwold Airshow in het teken van zeventig jaar bevrijding en hedendaagse luchtvaart

- advertentie -

Oostwold – Zondag 24 Mei, van 12.00 uur tot 17.00 uur, “Airshow Take off”. Met twee blokken Airshow vanaf 13.00 uur met o.a. de Breitling Wingwalkers, O’Brien’s Crazy Flying Circus, een AT-6 Harvard, Pitts Special van Skyunlimited, eenExtra 300, skydiving en sleepvliegen wordt een gevarieerd vliegprogramma neergezet. Nog meer dan bij eerdere Airshows is er vrij zicht op het starten en landen van de vliegtuigen .

- advertentie -

Bij het schouwspel, dat de re-enactors vanuit hun kampement laten zien, staat ’70 jaar Bevrijding’ centraal, met wapendemonstraties in de stijl van de WO II. Bovendien staat een er mix van historische militaire uitrustingen en voer- en vliegtuigen opgesteld. De hele zondag kunnen er rondvluchten en aerobatic vluchten gemaakt worden.

Op beide dagen is het terrein ingericht met een Airmarket met uiteenlopende producten en diensten, zijn er verschillende attracties voor groot en klein, treft u entertainers tussen het publiek en is er een ruime keus aan hapjes en drankjes verkrijgbaar. De magie van het pure vliegen wordt op kolderieke wijze door het team van het Flying Circus uitgelegd.

Maandag 25 Mei is, van 10.00 uur tot 17.00 uur, de “Oostwold Airshow Day”.
De ultieme dag voor  vliegdemonstraties met WWII machines, waaronder de P51 Mustangs ‘Damn Yankee’ en ‘Miss Velma’, de Spitfires Mk VB en Mk XIV en de Corsair van de Fighter Collection , de Nederlandse Spitfire, diverse aerobatic toestellen waaronder het Swip Team, Mark Jefferies Air Display, Dutch Thunder Yaks, het Fokker Four Team en de RACF Sukhoi Su-29.

Vanaf 10.00 uur komen de bezoekende en deelnemende vliegtuigen uit binnen- en buitenland invliegen. De deelnemende toestellen zullen (ook nieuw voor editie 2015) bijna ’tussen’ het publiek worden opgesteld zodat ze van heel dichtbij te zien zijn. ’s Middags wacht een wervelende en gevarieerde vliegshow.

Meer info: www.oostwold-airshow.nl

- advertentie -

Foto’s: Trijntje Timmer/ Oldambtnu.nl

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button