AlgemeenGemeente

Politiek van Oldambt is gecharmeerd over de nieuwe plannen Outlet Center

Winschoten – De gemeenteraad van Oldambt lijkt geen sta in de weg te worden voor een mogelijk Factory Outlet Center (FOC) in het huidige Sint Lucas Ziekenhuis in Winschoten. Maandag zijn de plannen voor het outlet center voor het eerst inhoudelijk door de politiek besproken.

- advertentie - 

Coalitieakkoord
Duidelijk werd in ieder geval dat het gros van de partijen de plannen ziet zitten. Niet helemaal verrassend, want in het coalitieakkoord van SP, PvdA, PvhN en CDA werd het outlet center ook al genoemd. Ook meerdere oppositiepartijen zijn ‘in principe’ voor.

Onderzoek
De gemeente en projectontwikkelaar VastGoud tekenden eerder al een intentieovereenkomst om een haalbaarheidsonderzoek te doen. Dat lijkt er te gaan komen, al zijn er nog wel veel vragen vanuit de politiek. Zo vreest de VVD voor de bestaande ondernemers met bijvoorbeeld kledingzaken.

Kans
Vanuit de ondernemers is er verdeeldheid. Kledingzaken zijn bang dat een FOC hen de kop kost, terwijl de horeca juist kansen zien. D66-er Wim Houwen ziet in de plannen een kans voor iedereen. ‘Om die extra mensen aan te trekken. Hoe ze dat doen? Dat is ondernemerschap… Maar dat er kansen liggen, daar ben ik van overtuigd.’

Bron: RtvNoord

- advertentie - 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button