AlgemeenIncidenten

Grootschalige verkeerscontrole op de A7 bij Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Dinsdagavond  hield de politie samen met  de douane en de marechaussee en de belastingdienst een grote verkeerscontrole bij de tankstation aan de A7 bij Scheemda.

- advertentie -

Door middel van een ANPR-voertuig die de kentekens van auto’s scant op nog bijvoorbeeld openstaande boetes zorgde ervoor dat de motorrijders geen onschuldige burgers aan de kant zette.

De grootschalige controle was in het bijzonder gericht op de bestrijding van de criminaliteit m.b.t. verdovende middelen, vreemdelingenwetgeving en mensenhandel. Daarnaast werd extra gecontroleerd op georganiseerde criminaliteit en autodiefstallen. Ook verkeersdelicten als rijden onder invloed van alcohol/drugs en overtredingen m.b.t. rijbewijs/kentekendocumenten werden gecontroleerd.

Auto’s en ander voer- en vaartuigen werden gecontroleerd en grondig doorzocht op mogelijke inbrekersbuit, inbrekersgereedschap en drugs. Ook werd er gekeken of men in het bezit was van de vereiste (vervoers)documenten. Bestuurders, inzittenden en reizigers werden gevraagd naar reisroute en reisdoel. Nieuwe informatie werd verzameld die in de toekomst een waardevol bron kan zijn voor de uitvoering van onderzoeken en controles.

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button