Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Controlebericht NL-Alert op 1 juni, meldt je nu nog aan

- advertentie -

Winschoten – Het NL-Alert controlebericht wordt op 1 juni uitgezonden in de provincie Groningen. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

- advertentie -

Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet de telefoon geschikt zijn en moet men NL-Alert instellen op zijn of haar
mobiele telefoon.

Hoe werkt NL-Alert?
De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten en werkt daardoor ook als het netwerk overbelast is. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button