Algemeen

Leerlingen praktijkonderwijs halen schoonmaakcertificaat

- advertentie -

Winschoten    Leerlingen uit de derde klas van het praktijkonderwijs van vestiging Bovenburen-De Flint in Winschoten hebben een officieel schoonmaakcertificaat in handen. Op 11 juni, en de weken ervoor, hebben de praktijkgerichte leerlingen deelgenomen aan het landelijk examen ‘schoonmaken’.

- advertentie -

 Als voorbereiding heeft de school proefexamens bij de kandidaten afgenomen, hierna waren alle leerlingen goed voorbereid op het officiële examen.  Bijkomend voordeel was dat de school door alle examens extra goed schoongemaakt werd.

 Schoonmaken is een vak
De leerlingen hebben met het IBI- certificaat  ‘Schoonmaken in de groothuishouding traditioneel ‘  een landelijk door de schoonmaakbranche erkend certificaat in handen. Het IBI- certificaat staat voor basisinstructie voor beginnende medewerkers in de schoonmaakbranche.  Schoonmaken is een vak, met het certificaat wordt een baan in de schoonmaakbranche vergroot.  Alle 17 deelnemers zijn geslaagd, met een gemiddelde score van 92. De maximale score is 100, de minimale score 80. Een prima resultaat! Het Dollard College is trots op deze toppers!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button