Algemeen

Vanaf vandaag: wijzigingen in de dienstregeling Arriva en Qbuzz

- advertentie -

Winschoten – Op zondag 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Op diverse lijnen zijn wijzigingen, zoals andere vertrektijden of een gewijzigde route, waardoor er haltes vervallen of bijkomen. Ook zijn er lijnen die vaker of minder vaak gaan rijden.

- advertentie -

Lees ook: 10 December nieuwe dienstregeling treinverkeer

Ook kunt u de nieuwe dienstregeling per lijn alvast bekijken. Ga hiervoor naar de dienstregeling, kies uw lijn en kies een datum na 10 december. Ook kunt u in de reisplanner uw reis na 10 december al plannen.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in onze regio:

Lijn 12 Winschoten – Bellingwolde – Bad Nieuweschans
De vaste ritten na 19:00 uur worden uitgevoerd met een 8-persoonsbus. Overdag wijzigen de vertrektijden met enkele minuten. Hierdoor wordt de overstap vanaf de trein betrouwbaarder. ’s Avonds en op zondag verschuiven de vertrektijden ongeveer een half uur. Dit vanwege gewijzigde vertrektijden van de treinen in Winschoten.

Lijn 13 Winschoten – Meeden – Veendam
Lijn 13 rijdt niet meer op zaterdag. Tevens vervalt de eerste rit in beide richtingen op werkdagen, om 06:07 uur vanaf Winschoten en 06:12 uur vanaf Veendam.

Lijn 14 Winschoten – Vlagtwedde – Stadskanaal
Alle ritten van lijn 14 worden als vaste bus gereden en hoeven niet meer telefonisch gereserveerd te worden. Afhankelijk van het moment van de dag rijdt er een normale bus of een 8-persoonsbus. Op alle dagen van de week rijdt minimaal één keer per uur een bus tot ongeveer 23:00 uur. In de spitsuren wordt, net zoals nu, vaker gereden. Voortaan wordt ook op zondagochtend elk uur gereden. ‘s Avonds en op zondag verschuiven de vertrektijden ongeveer een half uur, vanwege de gewijzigde vertrektijden van de treinen in Winschoten.

Lijn 17 Winschoten – Finsterwolde – Scheemda
Overdag wijzigen de vertrektijden met enkele minuten. Hierdoor wordt de overstap vanaf de trein betrouwbaarder. ’s Avonds en op zondag verschuiven de vertrektijden ongeveer een half uur. Dit vanwege gewijzigde vertrektijden van de treinen in Winschoten en Scheemda.

Lijn 23 Winschoten – Pekela’s – Veendam
Sommige ritten ’s avonds laat en op zondagochtend worden voortaan gereden door een 8-persoonsbus. ’s Avonds en op zondag verschuiven de vertrektijden ongeveer een half uur, vanwege gewijzigde vertrektijden in Winschoten.

Lijn 24 Winschoten – Pekela’s – Stadskanaal – Borger – Assen
De vertrektijden wijzigen, om betere aansluitingen in Assen mogelijk te maken. Richting Assen vertrekken de bussen ongeveer 5 minuten vroeger, richting Winschoten ongeveer 5 minuten later. Alle aansluitingen in Winschoten blijven behouden

Lijn 119 Delfzijl – Wagenborgen – Scheemda – Winschoten
Op sommige momenten rijdt er een 8-persoonsbus. De tijden blijven ongewijzigd, echter door de gewijzigde vertrektijden van de treinen is er voortaan ook ’s avonds aansluiting op de treinen in Scheemda. De aansluiting op de treinen in Winschoten vervalt ’s avonds. Doordeweeks rijdt de laatste bus later en op zondagochtend rijdt de eerste bus vroeger.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button