AlgemeenCultuurKort nieuws

Bad Nieuweschans bezoekt Bad Zwischenahn en Ditzum

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Op 8 juli bezochten bewoners en ondernemers uit Bad Nieuweschans de Duitse plaatsen Bad Zwischenahn en Ditzum. De delegatie deed samen met wethouder Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt inspiratie op om Bad Nieuweschans verder te ontwikkelen als kuuroord.

- advertentie -

Ontwikkeling Bad Nieuweschans
Deze excursie werd door de gemeente Oldambt georganiseerd en is een onderdeel van de projectmatige aanpak voor een verdere ontwikkeling van Bad Nieuweschans.

In het voorjaar zijn twee workshops in Bad Nieuweschans gehouden over de ‘kwaliteit van de openbare ruimte’ en ‘zorgtoerisme’. Deze excursie sloot hier naadloos op aan.

Bad Zwischenahn
In Bad Zwischenahn werd de delegatie met 45 deelnemers rondgeleid en toegesproken door burgemeester Schiller en kuuroorddirecteur Hemken. Het kuuroord in Bad Zwischenahn is een goed voorbeeld van een kuuroord waarbij verschillende partijen samenwerken.

Ditzum
In Ditzum sprak burgemeester Tempel het gezelschap toe waarna een rondleiding volgde. Ditzum is een oude havenplaats aan de Eems/Dollard en vormt een spin in het web van diverse toeristische (fiets)routes.

Inspiratiebron
Beide plaatsen zijn een belangrijke inspiratiebron voor Bad Nieuweschans, met aandacht voor kwaliteit van de fysieke omgeving, samenwerkende organisaties: bewoners, ondernemers en overheid en kwaliteit van het wellnesss-, toeristische- en horeca-aanbod.

- advertentie -

Na afloop was het duidelijk: iedereen heeft inspiratie opgedaan door deze bijzondere excursie. In september worden vervolgstappen gezet in de ontwikkeling van Kuuroord Bad Nieuweschans.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button