AlgemeenIncidenten

Politie maakt jacht op vuurwapengevaarlijke verdachte in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Agenten reden op de rotonde bij de kruising Veendammerweg met de Nedmagweg in Veendam. Daar wilden ze een bestelbus controleren. Toen de bestuurder de agenten zag reed hij er met hoge snelheid vandoor in de richting van Veendam. Op de Sorghvlietlaan doofde de bestuurder de lichten van zijn busje. Toen er door de politie en stopteken werd gegeven negeerde de bestuurder dit.

- advertentie -

Achtervolging
Agenten bleven achter het busje rijden door Veendam, Eexterveenschekanaal, Annerveenschekanaal, Veendam, Meeden en Scheemda. Onderweg kregen agenten informatie dat de bestuurder vermoedelijk een vuurwapengevaarlijke verdachte zou zijn. Op de Hogeweg in Scheemda raakte het busje in de slip en kwam haaks op de weg te staan.

Schot gelost
De bestuurder wist te ontkomen en rende over de brug in de richting van de Trekweg. Twee andere inzittenden, een 18-jarige jongeman uit Leek en een 16-jarige jongen uit Groningen werden aangehouden. Bij de aanhouding werd door een agent een schot gelost. Niemand raakte gewond. Er wordt nader onderzoek gedaan.

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button