AlgemeenCultuurGemeente

Konvooi met Oldambtster cadeautjes vertrokken naar Leer

- advertentie -

Winschoten – De eerste editie van het Tramhavenfeest is achter de rug. De afgelopen drie dagen was er genoeg te doen en te bezichtigen tijdens het Havenevenement ‘Tussen t’Daip en d’Eems in de Tramhaven.

- advertentie -

Onder andere kon je oude ambachten van Onstwedder Gaarv’n en historische tractoren bekijken. Verder was er een markt, een optreden van Shantykoor Maritiem en kon je Leen stoomwals en Oome Dirk van de Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB) bekijken.

Donderdag vertrokken de boten in een konvooi naar Leer waar komend weekend een grote havenfeest plaats vind. Aan boord van de Terra Nova, het vlaggenschip van de LVBHB ( landelijke vereniging voor behoud van het historische bedrijfsvaartuigen) gaat een kist mee met Oldambtster cadeautjes voor de Stad Leer. In de haven van Leer zal burgemeester Pieter Smit op zaterdag 8 augustus, nadat deze kist van boord is getakeld, de kist met inhoud overhandigen aan burgemeester Beatrix Kuhl van de Stadt Leer.

Het Konvooi is donderdagavond aangekomen in Leer nadat ze over ’t Daip, Nieuw Statenzijl en de Dollard naar d’Eems zijn gevaren waar ze zich vervolgens in Leer hebben aangemeerd.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button