Algemeen

Ommelander Ziekenhuis Groep ontvangt Vaatkeurmerk

- advertentie -

Winschoten- De Hart&Vaatgroep reikt binnenkort het Vaatkeurmerk 2015 uit aan de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). Het betreft het domein keurmerk perifeer arterieel vaatlijden. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan de kwaliteitscriteria die de Hart&Vaatgroep heeft ontwikkeld, in nauw overleg met de beroepsgroep van vaatchirurgen en interventieradiologen.

- advertentie -

Beide specialismen werken bij de behandeling van vaatpatiënten nauw samen. Op de website www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten en behandelaars zien welke behandeling de OZG haar vaatpatiënten biedt.

Wat is het Vaatkeurmerk
Het Vaatkeurmerk is een keurmerk dat aangeeft dat een ziekenhuis goede vaatzorg verleent, bekeken vanuit patiëntenperspectief (zorg aan patiënten met ziekten aan de bloedvaten). Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals (niet op spataders of trombose). Met behulp van het Vaatkeurmerk kunnen vaatpatiënten makkelijker een keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden. Het Vaatkeurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de patiënten-achterban van de Hart&Vaatgroep en vertegenwoordigers van de beroepsgroepen vaatchirurgen en interventieradiologen.

Nieuw criteria
Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Zo heeft de OZG onder andere de spoed-vaatchirurgie goed geregeld, hetgeen inhoudt dat dagelijks en in de weekenden een endovasculair specialist beschikbaar is voor acute vaatzorg. Ook heeft de OZG korte wachtlijsten en gaat vooraf aan een behandeling overleg met een team van zorgspecialisten, zo nodig met het UMCG.

Al deze criteria heeft de Hart&Vaatgroep opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen. De Hart&Vaatgroep heeft hiervoor de data gebruikt die ziekenhuizen aanleveren aan het transparantieportaal van het Zorginstituut NL.

Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Vaatkeurmerk 2015 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button