GemeenteKort nieuws

Oldambtster raadslid Flokstra dient ontslag in na ophef

- advertentie -

Winschoten –  Het Oldambtster SP-raadslid Hiljan Flokstra (56) diende vrijdag zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Hij deed dat nadat hij in opspraak raakte door een vermeende mishandeling.

- advertentie -

Eerder legde Flokstra zijn taken al tijdelijk neer, in afwachting van wat er met de aangifte tegen hem zou gebeuren. In een brief aan het college en de raad schrijft hij nu ‘met pijn in het hart zijn ontslag in te dienen als raadslid in Oldambt’.

Aanhouding
Flokstra is afgelopen weekend door de politie aangehouden, omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld. De vrouw heeft aangifte gedaan. Volgens Martin Viel, de fractievoorzitter van de SP in Oldambt, heeft Flokstra zelf besloten zijn raadswerkzaamheden voorlopig neer te leggen. ‘We wachten af wat er met de aangifte gaat gebeuren. Daarna zien we verder’, zegt Viel.

‘Handen vrij’
De Winschoter wil niet dat zijn partij nog meer beschadigd raakt door een persoonlijk probleem. ‘Ik wil mijn handen vrij hebben om persoonlijk terug te vechten tegen de tegen mij ingebrachte onterechte beschuldigingen.’

Hij schrijft niet langer te willen dat de SP in dit verband ook genoemd wordt. ‘Deze beslissing neem ik zelf, in mijn belang en in het belang van mijn partij.’

Voordat Flokstra raadslid werd in Oldambt, zat hij in Provinciale Staten en was hij raadslid in de toenmalige gemeente Reiderland.

- advertentie -

Bron: RtvNoord

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button