AlgemeenGemeente

Parcours informatie omtrent Run Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De 50 km, 100 km en 10 x 10 estafette worden gelopen op een parcours van 10 km lang door Winschoten en Heiligerlee. Het parcours is met de Jones Counter opgemeten en voldoet daarmee aan de voorwaarden voor Nederlandse, Europese en Wereld records. Het parcours is geheel verkeersvrij. Waar nodig is het parcours afgezet met dranghekken en zo’n 75 verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid van de deelnemers. Het parcours is niet geschikt voor wheelers.Parcours RUN 2015′.

- advertentie -

Het parcours van de afgelopen jaren was gekeurd en voldeed voor het grootste deel aan de eisen die door alle partijen werden gesteld. Toch zaten in dit parcours een aantal knelpunten. Het ging met name dan om een paar stukken te smal fietspad en de keerlus op de Oudewerfslaan.
In 2014 hebben een aantal ondernemers aangegeven dat het toch wel mooi zou zijn om het centrum van Winschoten en de RUN meer met elkaar te kunnen verbinden.

Met al deze input hebben de commissies parcours/verbindingen, medisch, verzorging, verkeersbegeleiding (MIOS) en verkeersregelaars samen met de Race director gekeken naar alternatieve mogelijkheden.

Het resultaat ligt er en de uitwerking 2015 mag er zijn. Start en finish blijven bij de sporthal op de Mr.D.U.Stikkerlaan. De Oudewerfslaan zit weer in zijn geheel in de route evenals het nieuwe Oldambtplein. Vanuit het oogpunt van de lopers is het een aantrekkelijk parcours, geen scherpe bochten en een afwisselende omgeving. De veiligheid, bereikbaarheid en ontsluiting zijn eveneens tegen het licht gehouden.

Parkeren
Vanaf de A7 afslag 47 nemen, over de brug Winschoterdiep, bij de 1e rotonde rechtsaf, bij de 2e rotonde linksaf afslag Papierbaan of bij de 3e rotonde linksaf afslag Transportbaan. Er is op het bedrijventerrein voldoende parkeerruimte.

Als u de 2e afslag neemt de Papierbaan op, dan is er na een kleine 100 meter aan uw rechterhand een ingang naar een groot parkeerterrein achter de Formido. SVP niet parkeren op het parkeerterrein voor de Formido.

Download hier het PDF Bestand met verkeersposten + straatnamen 

Bron: RunWinschoten.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button