AlgemeenGemeenteRegionaal nieuws

Pieter Smit reikt Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de Run

- advertentie -

Winschoten – Burgemeester Pieter Smit heeft zojuist een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw E. (Liesbeth) Jansen tijdens de veertigste editie van de RUN Winschoten uitgereikt.

- advertentie -

Liesbeth is sinds 1997 vrijwilliger bij en bestuurslid (secretaris 1998-2007 en interim voorzitter (2014-heden) van de RUN Winschoten. De RUN is uitgegroeid tot een van de belangrijkste officiële ultrakampioenschappen ter wereld. Decoranda fungeerde tevens als race director en is momenteel lid van de Denktank toekomst RUN en coördinator van de wandeltocht voor gezinsleden van de lopers van de RUN.

Decoranda was van 2002 tot 2014 lid van de Unieraad van de Atletiek Unie Vanaf 2008 is zij bestuurslid van de International Association of Ultrarunners (IAU). Zij is door de Atletiek Unie voorgedragen als Nederlands lid van de IAU. Hier was zij in de executive council actief als director of competitions (2008-2012) en thans (2012-heden) als vice President.

Decoranda is vanuit de IAU o.a. verantwoordelijk voor de gang van zaken bij de Wereld- en Europese Kampioenschappen en tevens aanspreekpunt voor organisaties.

Als Vice President onderhoudt ze de formele contacten met burgemeester, ministers en andere bij een wereldkampioenschap betrokken bestuurders.

Decoranda ontplooide/ontplooit ook de volgende activiteiten:

- advertentie -
  • 1982 – 1990: raadslid van de gemeente Scheemda
  • 1990-heden: vrijwilliger bij atletiekvereniging Aquilo, o.a. als medeorganisator van loopactiviteiten, jurylid, scheidsrechter en wandelcoach
  • 2014-heden: kandidaat-lid van de districtscommissie van de vereniging Natuurmonumenten

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button