Algemeen

Nobian: ‘In gesprek met elkaar over zoutwinning’

- advertentie -

Oldambt – Nobian wint al decennialang veilig en verantwoord zout in de provincie Groningen. Om de zoutproductie in Delfzijl en de zoutwinning in Groningen voor de toekomst veilig te stellen, zijn nieuwe zoutwinlocaties nodig. In Groningen is Zuiderveen daarvoor zeer geschikt. Nobian hecht aan een goede samenwerking met de omgeving.

- advertentie -

“Daarom maken we gebruik van een participatieplan voor Zuiderveen, waarmee we de bewoners en omwonenden informeren en betrekken bij de ontwikkeling van een nieuw zoutwingebied. We geven inzicht in de activiteiten en bespreken waar in het gebiedsproces participatie mogelijk is. Dit sluit aan bij de werkwijze van Nobian in andere gebieden,” legt omgevingsmanager Ellen de Waard uit.

Inloop informatiebijeenkomst op 26 september
De afgelopen paar maanden heeft Ellen als onderdeel van het participatietraject verschillende keukentafelgesprekken gevoerd in de omgeving. De belangrijkste resultaten uit deze gesprekken zullen worden gedeeld op een inloop informatiebijeenkomst op dinsdagavond 26 september.

“Ook u nodigen we daarvoor graag uit. De bijeenkomst is in de vorm van een informatiemarkt waar wij u informeren over de laatste stand van zaken rondom het beoogde project in Zuiderveen. Naast de resultaten uit de keukentafelgesprekken zullen we ook het participatietraject verder toelichten. Uiteraard kunt u hier ook uw vragen en belangen met ons delen en aan ons toelichten.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (Archief)

Details inloop informatiebijeenkomst
Wanneer: Dinsdag 26 september 2023
Tijd: Inloop vanaf 18:00 tot 20:30 uur
Waar: Landgoed Westerlee, Hoofdweg 67, 9678 PH Westerlee

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar gebiedsproces.zuiderveen@nobian.com. Daarin ook graag aangeven met hoeveel personen u komt.

Open inloop Heiligerlee
Vanaf 3 oktober organiseert Nobian elke woensdag een open inloop in Heiligerlee. Heeft u een vraag of zorg over onze zoutwinactiviteiten in Heiligerlee? Of bent u gewoon geïnteresseerd? Loop dan zeker binnen en ga met ons in gesprek.

Details open inloop
Wanneer: Vanaf 3 oktober 2023
Tijd: Van 9:00 tot 12:00 uur
Waar: Tranendallaan 17, 9678 PB Westerlee

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button