AlgemeenGemeente

Opnieuw Blauwalg geconstateerd in Oldambtmeer bij Midwolda

Midwolda – De provincie Groningen adviseert hondenbezitters om hun huisdieren niet te laten zwemmen in het Oldambtmeer bij Midwolda.

- advertentie - 

Er zit een te hoge concentratie blauwalg in het water, waardoor de honden ziek kunnen worden. Ook mensen wordt geadviseerd niet het water in te gaan. Zij kunnen last krijgen van huidirritatie en/of maag- en darmklachten.

Ook op 22 Juli dit jaar werd er blauwalg geconstateerd, deze waarschuwing werd een maand later ingetrokken.

Controle zwemlocaties
De waterschappen controleren de kwaliteit van het water van de officieel aangewezen zwemlocaties. Dit gebeurt in de maanden mei tot en met september. Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en bacteriën, die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.

Locaties waar bijvoorbeeld blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd, worden iedere week geïnspecteerd. Blijkt uit de bemonstering dat de hoeveelheid blauwalgen voldoende is afgenomen of verdwenen, dan wordt de waarschuwing ingetrokken.

Foto: Finsterwolde Online


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button