Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Oldambt start herbeoordeling jeugdhulp

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt is, net als andere gemeenten onlangs, gestart met de herbeoordelingstrajecten in het kader van de Jeugdwet. Ouders/verzorgers die in het bezit zijn van een indicatie voor jeugdhulp-ondersteuning aan hun kind, die is afgegeven voor 1 januari 2015 en doorloopt na 31 december 2015, vallen onder het overgangsrecht.

- advertentie -

Dit betekent dat deze indicaties en het recht op deze vorm van jeugdhulp-ondersteuning van rechtswege vervallen vanaf 31 december 2015. De gemeente Oldambt heeft besloten om de jeugdhulp-ondersteuning in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB) automatisch te verlengen tot 1 mei 2016. Voor alle jeugdhulp-ondersteuning die wordt geboden in de vorm van zorg in natura (ZIN) geldt dat nog in dit jaar onderzocht wordt welke ondersteuningsbehoefte er vanaf 1 januari 2016 wenselijk/noodzakelijk is.

Brief en aanvraagformulier
Ouders/verzorgers die vallen onder dit overgangsrecht, ontvangen binnenkort van de gemeente een brief met een toelichting en een aanvraagformulier. Het aanvraagformulier kan in samenspraak met de betrokken begeleider of jeugdhulpverlener worden ingevuld. Ook zal het Centrum voor Jeugd & Gezin klaar staan om ouders/verzorgers hierbij te ondersteunen.

Denkt u onder het overgangsrecht te vallen en heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact op met ons, via telefoonnummer (0597) 48 20 00.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button