AlgemeenGemeente

Twaalf Groningse gemeenten en vijf zorgaanbieders tekenen voor samenwerking

- advertentie -

Regio – Twaalf Groningse gemeenten hebben samenwerkingscontracten getekend met vijf partijen die actief zijn in begeleiding en dagbesteding. De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Stadskanaal, Oldambt, Vlagtwedde, Veendam en Pekela willen de begeleiding en dagbesteding transformeren. In samenhang en rekening houdend met de eigen kracht van haar inwoners. 

- advertentie -

Pijlerpartners ondersteunen gemeenten bij transformatie
De zorgaanbieders ’t Gerack, WerkPro, SWD, De Kunstsmederij en Humanitas DMH gaan de gemeenten helpen bij de transformatie in de begeleiding en dagbesteding. Zij gaan dit onder andere doen door de gemeenten te adviseren over procesoptimalisatie, kwaliteitsverbeteringen, doorontwikkeling en innovatie. Vanwege deze rol worden de vijf partijen ook wel pijlerpartners genoemd.

 Verdere uitwerking taken die overgedragen zijn door Rijksoverheid
Namens de gemeenten laat wethouder Joostens (Delfzijl) weten verheugd te zijn met de vijf pijlerpartners en uit te kijken naar een goede samenwerking met goede resultaten. De samenwerking is een verdere uitwerking van taken die de Rijksoverheid per 1 januari 2015 heeft overgedragen naar de gemeenten.

Selectieprocedure aanbieders die begeleiding en dagbesteding uitvoeren
Naast de nu getekende contracten met vijf pijlerpartners, zijn de twaalf gemeenten bezig met de selectie van aanbieders die de begeleiding en dagbesteding gaan uitvoeren. De contracten die nu gesloten zijn, kennen een looptijd van minimaal twee jaar en gaan in op 1 januari 2016.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button