AlgemeenGemeente

Week lang spektakel wegens 200e editie van de Adrillen

- advertentie -

Winschoten – Tien dagen achtereen zal Winschoten schudden op z’n grondvesten. De reden? De tweehonderdste editie van de Allerheiligenmarkt wordt gevierd. En hoe! Tal van activiteiten staan op het programma.

- advertentie -

Alle dagen is er spektakel, waardoor Adrillen 200 een onvergetelijk feest zal worden. Eentje om nooit te vergeten. De festiviteiten worden geopend door het fameuze Josti Band Orkest (op zaterdag 31 oktober) en afgesloten met een heuse vuurwerk- en watershow (op maandag 9 november).

Van de uiterst spectaculaire draadloopact van de Geschwister Weisheit is tijdens het Adrillenfeest liefst twee keer te genieten. Op zondag 8 november op het Marktplein en maandag 9 november op het Klinkerplein. De twee shows zijn niet identiek, dus de toeschouwers krijgen twee geheel verschillende prestaties op het ijzeren koord te zien. Spaning en sensatie derhalve op grote hoogte.

Internationaal vermaard
De Duitse draadloopgroep is internationaal zeer vermaard. De familie grossiert in internationale prijzen, zoals die van het festival in Monte Carlo. Liefst dertien leden telt de acrobatenfamilie, die in het Duitse Gotha (Thüringen) z’n standplaats heeft. Geschwister Weisheit past telkens de internationale show aan en schroomt niet de draadloop-prestaties te verfraaien en de moeilijkheidsgraad te verhogen. Naast lopen op draad maakt de groep ook gebruik van motoren, fietsen en zelfs een auto. Dankzij een mobiele mast zijn de leden van de groep in staat op duizelingwekkende hoogte hun ijzingwekkende kunsten te vertonen.

Het optreden op de mobiele mast(en)is een pure belevenis, de fascinatie van de artiesten op het hoge draad zorgen voor een betovering van hen op de begane grond. De oh’s en ah’s zijn talrijk. De wervelende show op zondag 8 november begint om 14.30 uur, die van maandag 9 november (Klinkerplein) om 14.00 uur. De draadloop-act wordt alom beschouwd als hét hoogtepunt van Adrillen 200.

De feestelijke Adrillen tiendaagse krijgt op maandag 9 november een adembenemend en spetterend slot. Op het Winschoter Marktplein worden met een grandioze vuur- en watershow de festiviteiten rond Adrillen Tweehonderd afgesloten. Licht, geluid, metershoge waterstralen en daverende knallen zullen de toeschouwers imponeren en boeien.

- advertentie -

Magic of fire and water
Met the magic of fire and water is een show van ongekende allure verzekerd. Een dynamisch waterspel in een betoverende sfeer gaat de vuurwerkshow vooraf. Een verzameling van kleur- en geluidseffecten staat garant voor spektakel van de bovenste plank. Een onvergetelijke show dat naadloos past in het Adrillenfeest. De effectvolle watershow vindt plaats vanuit een immens waterbassin dat wordt ingericht op met Marktplein, de vuurwerkshow en imponerende slot is gepland op het dak van de vroegere bioscoop Hollywood. De bezoekers op het plein zullen dan ook ruim uitzicht hebben op de in alle opzichten dynamische show vol special effects. Een hoogtepunt van het evenement dat Adrillen heet. De vuurwerk- en watershow vindt aan het eind van de middag, begin van de avond plaats. Afhankelijk van het weer wordt een begintijd van half zes (17.30 uur) gehanteerd.

- advertentie - 

Josti Band Orkest
Na de opening door de Josti Band Orkest bruist het een dag later, zondag 1 november, het opnieuw bruisen in de Winschoter binnenstad. Die dag is het Mokum in Sodom. Liefst vijftien nationaal vermaarde artiesten zullen op drie podia in het centrum de onvervalste Amsterdamse sfeer creëren. Natuurlijk is het op maandag 2 november de ëchte Adrillen. De volgende dag, dinsdag 3 november, is omgedoopt tot Zilverdag, een themadag veelal bestemd voor ouderen. Woensdag 4 november staat in het teken van de jongeren. Voor leerlingen van de bovenbouw in het basisonderwijs is er speciale voorstelling in de Klinker. De voorstelling Kymani (het verhaal van een drummer) wordt om 13.30 en 15.30 uur gespeeld door het Internationaal Danstheater en begeleid door Senegalese trommelaars.

Een Groningse dag staat donderdag 5 november in De Tramwerkplaats op het feestmenu. Onstwedder Gaarv’n is er met demonstraties. Vrijdag 6 november presenteren sportclubs zich in en rond De Tramwerkplaats. Een shantykorenfestival en omroepersconcours zijn de blikvangers op zaterdag 7 november. Liefst 170 personen, verdeeld over diverse koren, nemen deel aan het korenfestival. ‘s Avonds wordt de dag in de tent naast de Tramwerkplaats afgesloten met een daverend muziekfeest, verzorgd door Danny Lademacher’s Wild Romance.

Oldambt Musiceert
Onder het motto Oldambt Musiceert mag zondag 8 november iedereen die muziek kan maken naar Winschoten komen om op een speciaal podium op het Marktplein zijn of haar talenten demonstreren. Dat kan tussen 12.00 en 17.00 uur. Vanaf 14.30 uur is er de spectaculaire draadloop-act van de Geschwister Weisheit. Op maandag 9 november wordt het Adrillen-feest beëindigd met Lutje Adrillen en opnieuw een show van Geschwister Weisheit (14.00 uur Klinkerplein). Het officiële slot is echter de vuurwerk- en watershow op het Marktplein (‘s avonds om 17.30 uur).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button