Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

200ste Adrillen Jaarmarkt in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In 2015 viert Nederland  200 jaar Koninkrijk. 200 jaar Adrillenmarkt wordt binnenkort groots gevierd in Winschoten! Al twee eeuwen lang vindt in Winschoten op de eerste maandag van november Adrillen plaats. De grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Dit jaar is het daarom in Winschoten niet één, maar tien dagen lang feest in het kader van de 200ste Adrillen!  Naast de jaarmarkt kan er van zaterdag 31 oktober tot en met maandag 9 november  a.s. onder andere worden genoten van een optreden van het Jostiband Orkest in De Klinker, de sensationele Geschwister Weisheit Hochseil Show, diverse straattheateracts en vele oude ambachten van de Onstwedder Gaarv’n. De uitgebreide Adrillen-programmering wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door Stichting Marketing Binnenstad Winschoten. Alle optredens tijdens deze Adrillen 10-daagse zijn gratis toegankelijk.

- advertentie -

Adrillen en Lutje Adrillen

Traditiegetrouw vinden op de eerste en tweede maandag van november respectievelijk de Adrillen en Lutje Adrillen plaats. Op maandag 2 november a.s. vullen ruim honderd marktkramen de Venne en het Burgemeester Schönfeldplein. Tijdens deze  jubileumeditie van Adrillenmarkt wordt de bezoeker wederom een grote verscheidenheid aan producten en (etens)waren geboden. Burgemeester Pieter Smit van Oldambt zal om 10.00 uur voor het gemeentehuis de officiële opening van de 200ste Adrillen verrichten met het lossen van een daverend kanonschot.

Op maandag 9 november vindt Lutje Adrillen plaats op dezelfde locaties in de Winschoter binnenstad.

Hobbymarkt: Gratis entree
Ook de traditionele Hobbymarkt – al vele jaren een vast onderdeel van Adrillen – is extra groot opgezet. Deze wordt gehouden in De Tramwerkplaats aan de Havenkade-west en in de naastgelegen Alu-hal. Vanwege de 200ste editie van de Adrillenmarkt, is de toegang tot de Hobbymarkt dit jaar gratis!

Op de Hobbymarkt wordt een grote  verscheidenheid aan hobby’s gepresenteerd. Onder meer textiele werkvormen, schilderen, houtbewerking, modelbouw, kantklossen, vilten figuren en wenskaarten maken, keramiek, sieraden, enz.

Ook is er een grote expositie van prachtige quilts te zien van ‘Vrouwen van Nu’. Semper Florens heeft een bijzondere stand met bloemdemonstraties en -arrangementen. Modelbouwers tonen exemplaren van miniaturen van (vracht)auto’s, stoomlocomotieven en (duik)boten. Zeer bijzon-der is ook de tentoonstelling van een miniatuur/replica van de Gouden Koets (schaal 1:10) met de complete erewacht zoals die op Prinsjesdag is te zien met o.a. de 4-span paarden, hoofdstalknecht en lakeien.

Live uitzending Radio Noord
Tijdens de 200ste editie van Adrillen op 2 november a.s. zal Radio Noord aanwezig zijn voor een live locatie-uitzending vanuit de Winschoter binnenstad. De mobiele radiostudio wordt opgesteld op de hoek Israëlplein en de Venne van waaruit deze dag tot vier uur ’s middags continu wordt uitgezonden. Van  10:00 tot 12:00 uur presenteert René Walhout ‘De Centrale’. Aansluitend neemt presentator Marc Wiers het over met de uitzending ‘Op Noord’. Tijdens de uitzending zullen zij als muzikale gasten onder meer Lucas en Gea en Kira Dekker ontvangen.

Straattheater
Gedurende de ‘Adrillenweek’ worden er op diverse locaties in de binnenstad verschillende straattheateracts opgevoerd. De ongetwijfeld meest indrukwekkende shows worden gegeven de ‘Geschwister Weisheit Hochseilshows’ op zondag 8 en maandag 9 november. Dertien artiesten balanceren op een stalen kabel op 12 meter hoogte wat vele ooh’s en aah’s teweeg zal brengen. De show op zondag vindt plaats op het Marktplein, de maandagshow is te zien op het Klinkerplein.

Muziekoptredens
Tien dagen lang zijn er elke dag muziekoptredens in de Winschoter binnenstad:

Van dweilorkesten, shantykoren, Amsterdamse artiesten tijdens de Mokum in Sodom dag en treden op een podium muzikanten en artiesten uit Oldambt op. Het grootste muziekoptreden vindt plaats op zaterdag 31 oktober in de grote zaal van Cultuurhuis De Klinker. Het betreft een optreden van het 100-koppige Jostiband Orkest. Als grootste muziekformatie van mensen met een verstandelijke beperking ter wereld, musiceert het orkest uit Zwammerdam al bijna vijftig jaar met groot succes.

Themadagen
Jongerendag, kinderdag, sportdag, zilverdag, Amsterdamse dag. Bijna elke dag staat tijdens de ‘Adrillenweek’ in het teken van een thema. Presentaties en demonstraties door sportverenigin-gen vinden plaats op de sportdag. Geïnteresseerden in oude ambachten en producten uit Oldambt, kunnen terecht op de Groningse Dag. 50-plussers kunnen een kijkje nemen op de Zilverdag.

Kermis op Marktplein
Adrillen is niet compleet zonder de kermis. Van woensdag 28 oktober t/m maandag 2 november staan er weer verscheidene sensationele  kermisattracties opgesteld op het Marktplein. Voor jong en oud is er ook dit jaar dus weer veel vertier op de Adrillenkermis.

Winkelweek
Iets eerder dan de ‘Adrillenweek’ start ook de  Winkelweek Winschoten van Winkeliersvereni-ging Handel & Nijverheid. Van 22 oktober t/m 9 november ontvangt het winkelend publiek bij iedere besteding van € 10,- bij de deelnemende winkeliers een Winkelweek lot. Hoofdprijs is dit jaar een spiksplinternieuwe Nissan Micra. Daarnaast zijn  er vele andere mooie prijzen te winnen.

De 200ste  Adrillen heeft meer dan ooit tevoren ontzettend veel in petto. Voor het complete jubileumprogramma kan men terecht op de websites www.adrillen.nl en oldambt.groningen.nl. Kortom, een tien dagen durend feest ‘om nait te missen!’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button