Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Fietsproject Oldambt van start

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 26 oktober gaat de opleiding Assistent Fietsenmaker van start op het Trainings- en Diagnosecentrum (TDC) Oldambt. De opleiding wordt gegeven aan de Garst in Winschoten in een speciaal voor dit project ingericht leslokaal.

- advertentie -

Erkend diploma Jongeren uit het praktijkonderwijs krijgen de kans een opleiding te volgen en een, door het kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche Innovam, erkend diploma te halen. Met zo’n vakdiploma kunnen ze een goede start maken op de arbeidsmarkt. De jongeren gaan niet de schoolbanken in, maar leren het vak van fietsenmaker in de praktijk. Voor deze opleiding is een leermeester gevonden, die de jongeren begeleidt. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Altaflex uit Musselkanaal. De gemeente Oldambt is blij met de samenwerking met deze maatschappelijk betrokken ondernemer.

Start
Op 26 oktober start de eerste groep van vier personen. Een voordeel van een kleine groep is, dat deelnemers veel individuele aandacht krijgen. Ervaringen met soortgelijke projecten elders hebben geleerd, dat dit bijdraagt aan het succes. Het komende halfjaar start er nog een tweede groep.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button