Kort nieuws

Muzikale theatervoorstelling Timbertown Follies komt in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – De muzikale theatervoorstelling Timbertown Follies was afgelopen seizoen al een enorm succes. Dit najaar toert deze bijzondere voorstelling -met deels een nieuwe spelersgroep- door Groningen. De voorstelling is ontstaan uit een samenwerking tussen Stichting Peerd en het Engelstalige improv comedy ensemble Stranger Things Have Happened.

- advertentie -

De  Timbertown  Follies  
Het huidige Engelse Kamp in de stad Groningen, op de locatie waar nu het DUO staat, was tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) een interneringskamp voor 1.500 Engelse militairen: het werd ‘Timbertown’ (houthakkersdorp) genoemd. Timbertown werd het ‘geboortedorp’ van muziek-variété gezelschap The Timbertown Follies .

‘Een onthutsend verhaal, prachtig verteld (…). Onopgesmukt, warm, mooi van dictie in prachtig Gronings’. (Dagblad van het Noorden)

De Timbertown Follies waren bijzonder slecht opgeleide militairen die uitstekend getrainde Music Hall variété artiesten werden. Met hun muzikale en hilarische shows werden ze tijdens de Eerste Wereldoorlog beroemd in Groningen en heel Nederland.

Stichting Peerd en Engelstalig improvisatie comedy ensemble Stranger Things Have Happened uit de stad Groningen bliezen het aanstekelijke repertoire van deze Timbertown Follies opnieuw leven in en geven een blik achter de schermen van het minder rooskleurige bestaan van deze militair-clowns . Het waargebeurde en curieuze Groningse verhaal wordt gespeeld door Engelstalige Stadjers en muzikaal begeleid door studenten van het
Groninger Prins Claus Conservatorium.

30 oktober Finnewold in Finsterwolde Kaarten zijn verkrijgbaar via de theaters of via de site van Stichting Peerd: www.peerd.nu.
Voor meer info: www.peerd.nu / www.strangerthings.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button