AlgemeenSport

Winschoter Rinze Kwak succesvol tijdens Lotto N(J)K indoor alpine skiën

- advertentie -

Winschoten – Het weekend van 7 en 8 november was een belangrijk wedstrijdweekend voor het Nederlandse alpineskiën. Zaterdag stond de Kidscup, de  titel ‘NJK indoor categorie aspiranten’ op het programma. Tijdens dit weekend streed de Nederlandse ski-top op het onderdeel slalom voor de eerste nationale titels van het seizoen op de 500 meter lange, FIS-gehomologeerde indoorpiste.

- advertentie -

Bij de aspiranten (8 tot en met 11 jarigen ) kwam Rinze Kwak voor Ski Racing Discovery aan de start. Rinze wist met een derde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd een plaats bij de beste 10 veilig te stellen. Tijdens de finale run verzekerde Rinze zich, kort achter nummer één en twee, van een  mooie derde plek. Rinze mocht daarom op het podium in Landgraaf de bronzen ‘plak’ in ontvangst nemen.

De elf jarige Rinze uit Winschoten doet al jaren actief aan het wedstrijdskiën in de sneeuw en heeft NOC*NSF Status. De Winschoter traint wekelijks op de skibanen in Bottrop en Dusseldorf en gaat ongeveer vijftien weken per jaar naar de Oostenrijkse Alpen voor trainingen en wedstrijden.

Dit evenement is een aanvulling op de NK alpineskiën sneeuw in Sankt Johann Alpendorf in Oostenrijk. Het hoogtepunt van het Nederlandse skiseizoen in de week van 27 februari t/m 5 maart 2015. Waar Rinze weer zal gaan strijden om de hoogste trede van het podium.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button