Algemeen

€20.000 voor droomplek kinderen en ouders in OZG Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De kinderafdeling van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) locatie Lucas, kan een droomplek realiseren voor kinderen, tieners en ouders. Dit wordt mogelijk dankzij een speciale donatie van het Ronald McDonald Kinderfonds. In het kader van het 30-jarig bestaan van het Fonds waren ziekenhuizen uitgenodigd om mee te doen aan een ‘prijsvraag’ om plannen in te dienen, hoe zij het verblijf van ouders en kinderen in een ziekenhuis kunnen veraangenamen. Vandaag werd bekend dat het plan van de kinderafdeling van de OZG tot één van de 30 gelukkigen behoort, die een budget van maximaal €20.000 krijgen om te plannen te realiseren.

- advertentie -

Kinderafdeling
De kinderafdeling van de OZG is zeer verheugd. Grietje Uuldriks, afdelingshoofd van de kinderafdeling: “We hebben wel een ruimte voor kinderen, maar er was al langer behoefte aan een kamer voor tieners en daarnaast een kamer voor ouders van kinderen die in de OZG zijn opgenomen. Wij horen regelmatig van ouders dat zij dit missen. En ook tijdens een onderzoek in 2012 door Kind en Ziekenhuis kwam dit naar voren. Medewerkers van onze afdeling hebben daarom samen met ouders en kinderen plannen ontwikkeld om een droomplek te realiseren.
We zijn zeer blij dat het met deze bijdrage mogelijk wordt deze te realiseren.”

Op de kinderafdeling in Winschoten komen 3 speciaal ingerichte relax/speelruimtes: voor kinderen, voor tieners en voor ouders. Het thema is de dierenwereld, maar elke ruimte wordt specifiek voor de gebruikers ingericht. Zo komen in de kinderkamer verplaatsbare scheidingspanelen om een veilige plek te creëren voor de peuters, indien deze gebruikmaken van de speelkamer. In de scheidingspanelen zijn spelletjes geïntegreerd, die de peuters uitdagen en stimuleren.

In de tienerkamer kunnen tieners zich even terugtrekken en met rust gelaten worden. Lekker chillen, alleen of met vrienden. Zittend op een grote schommelbank, onder het bladerdek van een (palm)boom lekker kletsen, naar muziek luisteren, een spelletje doen of tv kijken.

De ouderkamer krijgt een rustige uitstraling, zodat ouders tot rust kunnen komen in de hectische tijd gedurende de opname van hun kind. Er komt een leestafel met comfortabele stoelen en een keukenblok om wat eten of drinken (warm) te maken.

Nieuwbouw Scheemda
De plannen zijn zo gemaakt dat alles straks meegenomen kan worden naar de nieuwbouw in Scheemda. Dit geldt voor apparatuur, accessoires, meubilair en versieringen aan de wand. De vernieuwde ruimtes worden nog voor de zomer 2016 in gebruik genomen.

- advertentie -

Het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen in het land, er voor zorgen dat een ziek kind of een kind met een beperking zich geborgen en veilig voelt door de aanwezigheid van de ouders. Daarom biedt het gezinnen met een ziek of gehandicapt kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button