Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

€10.000 verdeeld over meerdere sportverenigingen voor ‘Sportwens’

- advertentie -

Winsschoten – Op vrijdag 27 november vond de ‘Sportwens’-verkiezing plaats in Winschoten. Acht sportverenigingen uit Oldambt presenteerden hún sportwens aan juryleden Renate Groenewold (Nederlands oud-schaatsster en oud-schaatscoach), Rob de Waard (directeur van het Huis voor de Sport Groningen) en sport- en cultuurwethouder Bard Boon.

- advertentie -

De winnaars
De 1ste plaats is gegaan naar Sportvereniging Drieborg, goed voor een bedrag van € 5.000,-. De jury complimenteerde hen met hun ondernemersmentaliteit, het denken in kansen en de breedte van hun sportvereniging: voetbal, volleybal en gymnastiek. De 2de plaats met een bedrag van  € 3.000 werd in de wacht gesleept door gymnastiekverenging Bato met hun mogelijkheden tot sporten van heel jong tot heel oud. De 3de prijswinnaar, de Grunneger Deurtrappers, neemt een bedrag van € 2.000,- mee naar huis en organiseert tal van activiteiten ten behoeve van de strijd tegen kanker. Het totaalbedrag van – is beschikbaar gesteld vanuit het Haijo Dijkhuisfonds.

De sportwens
Sportverenigingen uit de gemeente Oldambt zijn in de maand september via sociale media en ‘de Oldambtster’ in de gelegenheid gesteld sportwens te formuleren. Dit kon op maximaal twee pagina’s op papier of met een videoboodschap van maximaal twee minuten.  Van de 24 inzendingen zijn uiteindelijk acht sportverenigingen geselecteerd. Op vrijdag 27 november lieten zij hun wens zien aan de jury.

Stichting Haijo Dijkhuisfonds
Op 25 februari 1998 is de Stichting Haijo Dijkhuisfonds opgericht. Het vermogen van de Stichting is gevormd door de gelden uit de nalatenschap van wijlen de heer Haijo Dijkhuis en moet gebruikt worden voor sportactiviteiten in de ruime zin van het woord.

Foto: Henk Marks

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button