Algemeen

Dertig maanden cel geëist voor ‘horrorfilm’ in Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Een scène uit een horrorfilm. Dat is hoe een woningoverval in Midwolda moet zijn geweest, volgens de officier van justitie.

- advertentie -

Een hoogzwangere vrouw werd in juli ’s nachts wakker door het geblaf van haar hond. Ze stond op en zag een schim door de voordeur. Vervolgens deed ze deur open om haar kat binnen te laten.

Barricade
Tot haar schrik kwam een man op haar af. Ze probeerde de deur dicht te doen, maar dat lukte niet. De man sloeg de ruit van de deur kapot en stapte naar binnen. De zwangere vrouw rende naar de keuken en probeerde de deur te barricaderen. Dat lukte niet omdat de indringer een mes tussen de deur en het kozijn had gedrukt.

Toen de vrouw het licht aandeed, herkende ze de man uit haar dorp. Ze vroeg of ze haar wakkergeworden vijfjarige zoontje mocht pakken. Toen de man daarvoor toestemming gaf, vluchtten ze naar de buren en sloegen alarm. De indringer ging er doodkalm op zijn fiets vandoor.

Verliefd?
De man is later in zijn huis aangehouden. Hij had een mes en tie-wraps bij zich.

Waarom de 33-jarige man tot zijn daad kwam is onbekend. Hij zegt zich niets van zijn daad te kunnen herinneren. Hij had die dag meerdere keren op de facebookpagina van de vrouw gekeken. ‘Misschien was hij verliefd’, zei de officier van justitie.

Tegen de man is 30 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk geëist. Bovendien wil de officier dat de man 5000 euro aan de vrouw betaalt, een alcoholverbod krijgt en wordt behandeld.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button