AlgemeenIncidenten

Fotoreportage – Schip doorboort spoorbrug in Weener

- advertentie -

Weener – De spoorbrug waar elke dag rond de twee tot drie duizend reizigers rijden met de trein is donderdag avond verwoest door een schip van 112 meter. Een vrachtschip doorboorde de spoorbrug. Niet alleen het middengedeelte is daarbij beschadigd, maar ook het fundament van de brug is vernield, zegt woordvoerder Egbert Meyer-Lovif.

- advertentie -

Vernieuwing duurt 5 jaar
Het vernieuwen van de spoorbrug gaat op zijn minst 5 jaar duren. De Duitse politie doet onderzoek naar het ongeluk. Uit dat onderzoek moet blijken wie de schuldige is. De schade aan de brug wordt op minstens tien miljoen euro geschat.

10.000 Schepen
Binnenvaartschepen kunnen vrijdagmiddag gedeeltelijk weer onder de vernielde brug doorvaren. Het zeevaartverkeer is wel gestremd. Er varen jaarlijks ongeveer 10.000 schepen onder de spoorbrug door.

Hieronder ziet u een foto reportage van Fotograaf Klemmer

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button