AlgemeenGemeente

Meld als jij weet waar opslag en handel illegaal vuurwerk is

- advertentie -

Oldambt – Het nieuwe jaar wordt traditioneel met vuurwerk ingeluid. Daar is natuurlijk niets mis mee. Er is echter ook veel illegaal vuurwerk in omloop. Dit leidt tot levensgevaarlijke situaties. Meld Misdaad Anoniem (M.) krijgt jaarlijks honderden meldingen over de opslag en handel van illegaal vuurwerk. Dankzij deze tips worden duizenden kilo’s illegaal vuurwerk opgespoord.

- advertentie -

In veel gevallen ligt zwaar vuurwerk gewoon opgeslagen bij mensen thuis. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties voor de omgeving. Zo trof de politie eerder dit jaar na een tip via M. 1.200 kilo illegaal vuurwerk aan in Almelo. Recent werden er verder onder andere in Geldermalsen (300 kilo) en Poortugaal (250 kilo) grote partijen vuurwerk door de politie in beslag genomen dankzij een melding bij M.

Ook rond de vorige jaarwisseling kwam de politie grote partijen vuurwerk op het spoor dankzij anonieme tips. In een schuur in Barneveld lag ruim 6.000 kilo zwaar vuurwerk opgeslagen. In Amsterdam vond de politie ruim 1.300 kilo vuurwerk in de wijk Oud-West. Het vuurwerk lag opgeslagen in een ruimte onder meerdere woningen. Volgens de politie had er een ramp plaatsgevonden als het vuurwerk was ontploft.

Bij wie meld je wat?
Bij M. meld je over opslag, handel en transport van illegaal vuurwerk, vernielingen en vuurwerkbommenmakers. Dat kan online via meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800-7000. Voor het melden van het te vroeg afsteken van vuurwerk en andere gerelateerde overlast bel je naar jou gemeente.

Opslag, handel en transport illegaal vuurwerk
Bel de politie via 0900-8844 of meld anoniem bij M. via het meldformulier of telefonisch via 0800-7000.

Overlast van (te vroeg) afgestoken vuurwerk
Bel de gemeente.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button