Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Trainingscentrum Oldambt helpt 240 werklozen aan werk

- advertentie -

Winschoten – Het TDC (Trainings- en Diagnosecentrum) Oldambt loopt als een trein. In de maanden januari t/m november van dit jaar werden er vanuit het TDC 240 werkzoekenden naar regulier werk begeleid. 64 hiervan werken nu in Duitsland. 112 werkzoekenden deden werkervaring op via een werkervaringsplaats, waarvan een derde een betaalde baan heeft overgehouden. Via de callcenteropleiding van Synergon vonden 20 werkzoekenden een betaalde baan.

- advertentie -

Wethouder Bard Boon: “Het mag bekend zijn dat in onze regio het vinden van een baan een hele klus is. Er is al niet veel werk voorhanden én de concurrentie is groot. Als ik dan zie dat wij 240 mensen hebben kunnen begeleiden naar een betaalde baan, dan ben ik daar trots op. In de regio Oost-Groningen zijn vijf TDC’s. Via deze trainings- en diagnosecentra zijn bijna 600 werkzoekenden aan een baan geholpen. Het TDC Oldambt scoort van deze vijf centra het beste.”

Het TDC als toegangspoort
In nauwe samenwerking met bedrijven worden werkzoekenden getraind, geschoold, gediagnosticeerd en geactiveerd om werk te zoeken en te vinden. Competenties worden inzichtelijk en toegankelijk gemaakt voor bedrijven. Voor jongeren met een lage opleiding en/of beperking worden werk en scholing in het TDC gecombineerd. Vanuit het TDC worden mensen met een arbeidsbeperking begeleid als zij bij reguliere werkgevers aan de slag gaan. De expertise van bedrijven, sociale diensten, sociale werkvoorziening, regionale onderwijscentra worden gebundeld en gezamenlijk ingezet. Het TDC is de toegangspoort voor iedere werkzoekende die ondersteuning nodig heeft bij het vinden van werk.

Presentatie gemeenteraad
De gemeenteraad van Oldambt kreeg gisteravond een presentatie in het TDC over de methodiek en de resultaten. Tijdens de presentatie vertelden een werkgever en een werkzoekende over hun ervaring met het TDC.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button