AlgemeenRegionaal nieuws

Virol breidt inzameling oude elektrische apparaten fors uit

- advertentie -

Scheemda – Weer 8 gemeenten kiezen voor de inzameling, sortering en bewerking van AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische  Apparaten) door Virol. Met ingang van 1 januari 2016 bedient Virol ook de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Hoogezand, Menterwolde, Pekela, Slochteren, Veendam en Vlagtwedde. Inmiddels maken 18 gemeenten in Drenthe en Groningen gebruik van deze dienstverlening.

- advertentie -

Met een totaalvolume van meer dan 2.200.000 kg worden de apparaten gedemonteerd en verwerkt op een verantwoorde en duurzame manier.  Het gaat hierbij om klein- en groot huishoudelijke apparatuur zoals mobiele  telefoons, ICT materialen, wasmachines en vaatwassers. Virol geeft hiermee een impuls aan nieuwe werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden worden uitgevoerd in partnerschap  met Weee Nederland.

Gecertificeerd om AEEA te demonteren
Virol is WEEELABEX gecertificeerd. Dit betekent dat Virol conform specialistische wet – en regelgeving afgedankte elektronische apparaten inzamelt, sorteert, demonteert en verwerkt op een verantwoorde en duurzame manier. WEEELABEX (Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence) is een norm ontwikkeld door een samenwerking van Europese  producenten en verwerkers. Deze norm beschrijft procedures voor recycling, bewerking en verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. Het doel is om zoveel mogelijk grondstoffen op een duurzame manier te herwinnen en centraal te monitoren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button