Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenRegionaal nieuws

Grote 112Dag zaterdag 28 mei in de Martiniplaza

- advertentie -

Groningen – In 2003 is de website 112Groningen.nl opgericht door Martin Nuver. 112Groningen.nl is met gemiddeld 50.000 unieke bezoekers per dag uitgegroeid tot één van de best bekeken websites van de provincie Groningen. Dag en nacht staan 40 fotografen en 5 videoteams klaar om verslag te doen van incidenten in de regio.                                      

- advertentie -

112Groningen
Martin begon op zijn 12e jaar al met het uitluisteren van de scanner bij de buurman. Bij een melding ging Martin op zijn fiets naar het incident, later met de brommer en tegenwoordig met de auto. Al snel begon Martin als een van de eersten van het land een eigen 112 site waar hij actuele incidenten uit de regio plaatste.

Jubileum
Dit jaar bestaat 112Groningen.nl 12,5 jaar. Dit koperen jubileum gaat groots gevierd worden op zaterdag 28 mei 2016 in en rond het MartiniPlaza in Groningen. De hoofdsponsor van dit evenement is Bestrating.nl, leverancier voor al uw soorten bestrating!

Diverse hulpdiensten
Van 10:00 tot 17:30 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties aanwezig. Waaronder verschillende brandweerkorpsen, politie, ambulancezorg, veiligheidsregio Groningen, noodhulpteam, Security Noord, Hulpverlening.nl en vele anderen instanties. De gehele dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties. Naast alle hulpdiensten is er een grote informatiemarkt en een coverband. De Politie-steelband komt ook. Diverse standhouders geven u informatie over brand- en inbraakpreventie, bliksembeveiliging, reanimatie cursussen, AED gebruik, reddingsduiken en nog veel meer. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. Doorlopend zijn er muzikale optredens en meer.

Veiligheid en leefbaarheid in je eigen omgeving is zeer belangrijk, zo vindt Martin Nuver. “Bij de meeste calamiteiten in de regio zijn wij aanwezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Maar hoe heeft het zo mis kunnen gaan? Had het voorkomen kunnen worden? En wat kan je als burger doen als er echt iets mis gaat? Dat willen wij u graag op 28 mei 2016 laten zien, zodat ieders omgeving weer iets veiliger wordt.”

Informatiemarkt
Voor de informatiemarkt zijn er voor standhouders nog plaatsen beschikbaar. Draagt uw bedrijf of instelling ook bij aan de veiligheid van mens, dier, milieu en goederen? Vraag dan naar de mogelijkheden en voorwaarden. Aanmelden kan via onze mail info@112groningen.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button