AlgemeenGemeente

€13.000,- schade aangericht tijdens jaarwisseling in gemeente Oldambt

- advertentie -

WINSCHOTEN- Tijdens de jaarwisseling is in de gemeente Oldambt voor ongeveer € 13.000,- schade aangericht. Dat is € 5.000,- minder dan het jaar ervoor. De viering van oud en nieuw had een rustig karakter. Er waren slechts enkele kleine incidenten.

- advertentie -

Schade
Kris kras door de gemeente zijn er onder andere prullenbakken en verkeersborden vernield. En op een aantal plaatsen is het asfalt gesmolten door spontane vreugdevuren. In vergelijking met afgelopen jaren is er relatief weinig schade. Een beeld dat we afgelopen jaren steeds meer zien zijn de vaten en vuurkorven die mensen gebruiken. Een goed middel om de brandjes beheersbaar te houden, aldus de brandweer.

Minder vuurwerkafval
Elk jaar gaat de gemeente met veegauto’s op pad om het vuurwerkafval op te ruimen. Zo ook dit jaar. Opvallend was dat er aanzienlijk minder vuurwerkafval op straat lag. Wij denken dat dit het gevolg is van de actie ‘Nieuwjaarsvegen’, welke via de media gepromoot werd. Een pluim voor de inwoners van Oldambt die ervoor hebben gezorgd dat de jaarwisseling rustig is verlopen. En voor de mensen die hun straatje hebben geveegd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button