AlgemeenRegionaal nieuwsSport

Goud voor Oldambster Acro-teams in topsporthal in Leek

- advertentie -

Leek – In een zeer goed gevulde Topsporthal in Leek werd zaterdag 23 januari de eerste ACRO-gymnastiek wedstrijd van dit seizoen gehouden. Met ruim 250 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte en lange wedstrijddag. 

- advertentie -

D-lijn
Bij de senioren Trio’s D-niveau was er een sterk deelnemersveld. Mooie oefeningen werden uitgevoerd en uiteindelijk werd een mooi Oldambster podium. Goud was er voor Chiara van Zanten, Yvet Kuiper en Hilde Dieterman van GV Bato. Het Zilver ging naar Dorien Dieterman, Nina Udema en Senna Fredriks van het Turninstituut uit Scheemda. Marieke Edzes Koerts, Colet Smit en Fleur Sassen uit Winschoten pakten verrassend het brons. Bij de junioren trio’s D-lijn was er zilver voor Esmee Sportel, Lotte Jonker en Floren Zuidema van SV Dynamica uit Nieuwe Pekela. Het brons werd gewonnen door Jessie van Raalte, Carolien Zeeman en Anouk Metting van SV Drieborg.

In de categorie Duo’s D Senior was er overtuigend goud voor Margret Huisman en Michelle van der Laan van het Turninstituut uit Scheemda. Suzanne Davids en Charlie Gen van GV Bato mochten een bronzen medaille mee naar huis nemen. Bij de junioren werd het goud gewonnen door het Bato-duo Isabel van der Meide en Eva Sliekers.

E-lijn
Bij de junioren duo’s werd het in een groot deelnemersveld van ruim 20 teams een mooie strijd. Met 0.05 punten verschil wonnen Lynn Klaassens en Sofie Koster van Bato het goud. Hun clubgenootjes Guusje Jansen en Yvet Hollander gingen met het zilver naar huis.

Zaterdag 30 januari as is er in de Sporthal De Spil in Nieuwe Pekela de eerste Acro-wedstrijd voor de C-lijn. De wedstrijd is van 9.00 tot 18.00 uur en de entree in gratis.

De volgende wedstrijd voor het D/E-niveau zijn de provinciale kampioenschappen. Deze zijn op 20 februari a.s. in Sporthal de Binding in Oude Pekela. Dan kunnen deze acrobaten zich plaatsten voor de Districtskampioenschappen!

- advertentie -

 

- advertentie - 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button