AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Flitscontroles moeten tijdelijk stoppen, daar pleit Politiebond voor

- advertentie -

Landelijk – Radarcontroles van de politie moeten worden opgeschort. Dat vindt voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp.

- advertentie -

Agenten hebben hun twijfels over de betrouwbaarheid van de nieuwe mobiele flitsapparatuur stelt hij maandag in het Algemeen Dagblad.

‘Hoge snelheden’
Van de Kamp zegt dat agenten zien dat met name grote voertuigen zoals bussen en vrachtwagens met “onwaarschijnlijk hoge snelheden” worden geflitst. Zo is bij een lijnbussen weleens een snelheid van 185 kilometer per uur gemeten en bij een vrachtwagen 240 kilometer per uur.

Klachten over apparatuur
De ACP-voorzitter zou volop signalen krijgen van agenten die klagen over de apparatuur. Van de Kamp stelt in de krant dat precies duidelijk moet worden waar het aan schort.

Volgens de landelijke korpsleiding zouden reflecterende radarbundels tegen andere voertuigen de oorzaak zijn van het probleem. Dit zou vroeger “sporadisch” gebeuren en met de nieuwe apparatuur “frequent”.

Kabinet
VVD-Kamerlid Barbara Visser wil opheldering van het kabinet over de betrouwbaarheid van de flitsapparatuur.

- advertentie -

“Je moet ervan uitgaan dat als je wordt geflitst dat correct gebeurd. Als iedereen procedures moet gaan aanspannen bij een overduidelijke onterechte bon dan is dat echt de omgekeerde wereld. Voor beroepschauffeurs kan de schade ook groter zijn dan alleen een verkeersbon, hun baan kan ook op het spel staan”, stelt ze.

- advertentie - 

Bron: Nu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button