Algemeen

Winnaars voorronde Read2me

- advertentie -

Oldambt-  Op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College vond afgelopen vrijdag 5 februari de schoolfinale voor de nationale voorleeswedstrijd ‘Read2Me’ plaats. De afgelopen tijd hebben alle leerlingen in de eerste klassen elkaar voorgelezen en gejureerd, hier is per klas een winnaar uitgekomen. De 14 uiteindelijke klassenwinnaars lazen tijdens de schoolfinale van de nationale voorleeswedstrijd op school het publiek en de jury een stuk voor uit hun favoriete boek. 

- advertentie -

Gijs Luiten, klas 1tto, was uiteindelijk de beste voorlezer en won de eerste prijs. Gijs is 12 jaar en komt uit Winschoten en vindt lezen erg leuk. Hij las voor uit Vals spel van Mirjam Maus. Gijs: “Wanneer ik in een slechte bui ben ga ik een boek lezen, dan gaat het weg als sneeuw voor de zon”. Jyro Kuiper, klas 1ma, pakte de tweede plaats. De 13-jarige Jyro uit Beerta vindt het vooral leuk om iemand voor te lezen om zo het verhaal  over te brengen. Hij las voor uit het boek van Roald Dahl, GVR. Beide winnaars mogen naar de provinciale wedstrijd en mogelijk daarna naar de landelijke finale. De leerlingen Annemijn Bakker en Loïs Stadens uit 1MA presenteerden de middag. Ze stelden de finalisten en de jury aan het publiek voor.

Het Dollard College wil leerlingen stimuleren om te lezen, niet alleen om hun leesvaardigheid te verhogen maar ook omdat het leuk is. Voorlezen is een feest! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een spannend boek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Vestiging Hommesplein-Stikkerlaan werkt in het kader van het project Vrij lezen nauw samen met de bibliotheek De Klinker in Winschoten. Read2Me! is het vervolg hierop en is dé voorleeswedstrijd voor eersteklassers van het voortgezet onderwijs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button