Algemeen

Ommelander Ziekenhuis start polikliniek neurologie in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen start op 15 februari met een polikliniek Neurologie op de locatie Lucas in Winschoten. Tot nu toe was er alleen een uitgebreid spreekuur neurologie op locatie Delfzicht in Delfzijl. Nu worden dus ook de spreekuren naar Winschoten uitgebreid. Vanaf deze datum kunnen patiënten van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30-16.30 uur ook op deze locatie terecht voor een neurologisch consult. Huisartsen kunnen voor een patiënt de verwijzing naar locatie Lucas aanvragen.

- advertentie -

Het voordeel van de nieuwe situatie is dat vooral patiënten die in de omgeving van Winschoten wonen, nu ook in de buurt terecht kunnen voor een neurologisch consult. Het gaat dan om ziekten van de hersenen, het zenuwstelsel en de spieren, zoals een beroerte of TIA, hoofdpijn, Parkinson, dementie, Multiple Sclerose (MS), epilepsie, hernia’s, zenuwpijn etc.

De nieuwe polikliniek in Winschoten is een uitbreiding van de dienstverlening. De polikliniek in Delfzijl blijft daarnaast ook gewoon in werking.

Vernieuwde vakgroep
De start van de polikliniek in Winschoten is onderdeel van een grotere vernieuwing binnen de vakgroep neurologie van het Ommelander Ziekenhuis. De vakgroep neurologie is onlangs uitgebreid met een nieuwe collega, Mw. A. Drenth, in het UMCG opgeleid en gespecialiseerd in MS en dementie.

Hernia-straat
Daarnaast is gestart met een zgn. hernia-straat. Dit is een sterk verkort onderzoeks- en behandeltraject voor patiënten met rugklachten en uitstralende pijn. Daarbij wordt binnen één dag een MRI scan gemaakt, een diagnose gesteld en een behandeladvies gegeven. Gezien de grote vraag naar snelle diagnostiek en behandeling bij rugklachten is deze hernia-straat nu zowel in Delfzijl als in Winschoten beschikbaar.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button