Algemeen

Bibliotheek Winschoten organiseert voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

- advertentie -

Winschoten – Op 24 februari aanstaande vinden in Winschoten, in de Klinker aan de Mr. D.U. Stikkerlaan twee regionale voorrondes plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016. Tijdens deze voorrondes lezen de beste voorlezers van de deelnemende basisscholen uit Bellingwedde en Oldambt voor uit een boek wat ze zelf hebben gekozen. De presentatie is in handen van Marianne Kruijswijk van het Cultuur Historisch Centrum Oldambt. De jury van eerste voorronde bestaat uit Bard Boon, wethouder Oldambt, Floor Haanstra, cultuurcoach gem. Oldambt en Zora Soldo, senior locatie manager Bibliotheken Oldambt. Bij de tweede ronde wisselt Boon met Laura Broekhuizen en Haanstra met wethouder Lea van der Tuin van Bellingwedde.

- advertentie -

Leesbevordering
De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen is een leesbevorderingsactiviteit voor leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool waar in de loop der jaren steeds meer scholen aan mee doen. Dit jaar doen er bijna 150 scholen aan mee. Dat bewijst dat veel leerkrachten het stimuleren van lezen belangrijk vinden en dat kinderen het erg leuk vinden om mee te doen.
Aan deze regionale voorrondes doen 12 scholen uit Oldambt mee en drie uit Bellingwedde. Uiteraard mogen de deelnemers supporters mee nemen. Tijdens het juryberaad zal entertainer Jos Tipker het publiek vermaken.

Finales
De beide winnaars van deze regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen strijden tijdens twee halve finales om de acht plekken in de provinciale finale. De halve finales vinden plaats op woensdag 16 maart 2016 in Bibliotheek Winschoten en op dezelfde dag ook in Bibliotheek Zuidhorn. De provinciale finale is op woensdag 13 april van 14.00-17.00 uur in Cultuurcentrum vanBeresteyn te Veendam.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button