AlgemeenCultuurRegionaal nieuws

Valentijn Special – Toto trekt volle zaal in Oosterpoort Groningen

- advertentie -

(Special) Groningen – Voor een uitverkochte zaal trad de formatie Toto afgelopen zondagavond op in de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen. Dit in het kader van promotie van de nieuwe CD “XIV”. Naast Groningen trad de band alleen nog op in Tilburg, dus een erg exclusieve aangelegenheid. De kaarten die in oktober 2015 beschikbaar kwamen waren dan ook heel snel uitverkocht.

- advertentie -

Om zeven uur ging de zaal open en uiteraard verzamelden de echte liefhebbers zich vooraan bij het podium. Om half negen precies viel het grote doek naar beneden en begon de show. Het publiek kon twee uur lang genieten van de kunsten van deze rasmuzikanten, die eens temeer bewezen de kunst van het actueel houden van oude nummers te verstaan. I’ll supply the love, Rosanna, Pamela, Georgy Porgy en de uistmijters Eleanor en Africa werden met nieuw elan gebracht. Deze oude bekenden werden afgewisseld met nummers van het nieuwe album in een fijne mix. Het publiek smulde van onder andere Great expectations, Burn, Holy war en Orphan.

Natuurlijk mochten de solo momenten van Lukather en Paich niet ontbreken en het publiek beloonde hen hiervoor met luid applaus. De sfeer was bijzonder gemoedelijk en er was geen gaatje ongevuld in de zaal. Zelfs de trappen en looppaden stonden helemaal vol. Ondanks de volle zaal voelde het concert toch bijzonder intiem en gezellig. Dat Lukather nog even aanhaalde dat de band haar bestaansrecht ontleende aan de fans en hen daarvoor bedankte was een fijne opsteker voor het publiek dat ook maar al te graag inging op de uitnodiging van Williams om vooral mee te zingen.

Foto’s: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button