Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurKort nieuws

Voor één dag burgemeester, Chris (6) maakte het mee

- advertentie -

Winschoten- Chris (6) wil dolgraag burgemeester worden en mocht afgelopen woensdag meedraaien met onze burgemeester Pieter Smit. Wij zochten zijn vader op voor een exclusief interview van Chris zijn droomdag.

- advertentie -

Hoe komt het dat Chris burgemeester wil worden?
Enige weken geleden liep ik met de kinderen naar het winkelcentrum. Tijdens de wandeling zij Chris opeens en vol overtuiging: “Papa, ik wil burgemeester worden!” Ik vroeg hem vol verbazing waarom. “Nou, kan ik de boel mooi regelen…”, was het antwoord. Ik bracht er nog tegen in, dat wij al een burgemeester hebben. En wat zou hij dan moeten doen, als Chris burgemeester zou worden. Daar had Chris ook al een oplossing voor bedacht: “De burgemeester moet dan maar werkman worden.” Aldus Tim, vader van Chris.

Er is geen aanwijsbare reden dat Chris graag burgemeester wilt worden, het zit niet in de familie en alle jongensdromen zoals brandweerman en helikopter piloot zitten ook nog steeds in zijn gedachten, maar het liefste wilt Chris gewoon burgemeester worden.

Is Chris ook fan van onze burgemeester Pieter Smit?
Chris is wel geïnspireerd door burgemeester Pieter Smit, dit heeft meer te maken met het feit dat Pieter Smit dé burgemeester is. Het liefste wil Chris natuurlijk zijn plek over nemen.

Hoe is de dag verlopen?
“Chris heeft een uitgebreide rondleiding van de burgemeester gekregen en is er achter gekomen dat burgemeester zijn toch meer werk is dan dat hij dacht. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat er aan de hand is in de gemeente en houd je als burgemeester zijnde de gehele dag het nieuws in de gaten.” Ook een belangrijke taak van een burgemeester is documenten mogen ondertekenen, dit heeft Chris zelfs mogen doen.

Wat vonden Chris zijn vriendjes/ klasgenoten van zijn avontuur?
“Die vonden het mooi, juf liet alles zien en iedereen vond het erg leuk.”

Heeft Chris nog steeds na zijn ervaring de droom om burgemeester te worden?
“Ja, zeker wel, het is niet minder geworden, niks veranderd. Misschien een combinatie van politie agent, brandweerman, helikopter piloot en burgemeester..”

Pieter Smit heeft hem daarbij wel verteld; als je burgemeester wilt worden, moet je goed je best doen op school!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button