Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Geen glasvezel voor noodopvang en dorp Beerta

- advertentie -

Beerta – Dorpsbelangen Beerta pleitte afgelopen weken bij het COA en de gemeente Oldambt voor glasvezelinternet. Deze zou er wellicht komen wegens de komst van de noodopvang, hier wou het dorp graag aan mee profiteren.

- advertentie -

De gemeente en het COA heeft van dit plan afgezien. Op het terrein van de noodopvang komt nu een 32 meter hoge straalzender voor internet. Dat besluit is maandag medegedeeld aan de klankbordgroep.

Veiligheidsoverwegingen
Als er glasvezel zou komen naar de noodopvang had het dorp hier echter nog niks aan gehad. Volgens het Ministerie van Veiligheid en Justitie mag het netwerk niet met ‘derden’ worden gedeeld. Dit met het kenmerk op veiligheidsoverwegingen.

Eerste bewoners arriveren
Aanstaande donderdag is er voor buurtbewoners en de pers een open huis op de noodopvanglocatie. Dezelfde dag word er een vijfde bijeenkomst georganiseerd voor de inwoners van Beerta, deze avond geld er een strenger deurbeleid.

Zoals het nu lijkt komen vrijdag de eerste vluchtelingen, dit zullen 92 bewoners zijn. Dit aantal bestaat uit gezinnen. Na het weekend komen de volgende honderd bewoners naar de noodopvang.

De opvang tussen Beerta en Blauwestad moet maximaal een jaar plaats bieden aan 1000 vluchtelingen. In april wordt de noodopvang volledig opgeleverd.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button