AlgemeenPolitiek

Verzoek voor onafhankelijk onderzoek naar de Klinker afgewezen

- advertentie -

Winschoten – Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar de totstandkoming van Cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Dat heeft de gemeenteraad van Oldambt maandag besloten.

- advertentie -

Een meerderheid van de Oldambtster raad neemt genoegen met de interne evaluatie van de gemeente zelf. Tot ergernis van VVD-fractievoorzitter Hiltsje Rijlaarsdam. ‘Dit is een slager die zijn eigen vlees keurt’, zegt zij.

Motie
De VVD diende maandag samen met D66 en Oldambt Aktief een motie in voor een onafhankelijk onderzoek. Ook de VCP pleitte in een eigen motie om een extern onderzoek.

De oppositiepartijen vinden de evaluatie weliswaar een goede weergave geven van de bouwperiode. Maar ze willen in een nieuw onderzoek ook aandacht voor het complete besluitvormingsproces van elf jaar. Met daarin ook een kritische blik op het eigen handelen van de raad.

Voldoende beeld
Maar coalitiepartijen SP, PvdA, PvhN en CDA en oppositiepartijen ChristenUnie en Fractie Van der Wal voelen echter niets voor een extra onderzoek. Volgens deze partijen geeft de interne evaluatie van de gemeente een voldoende beeld van de lessen die geleerd moeten worden voor de toekomst.

Verbazingwekkend goed
SP-fractievoorzitter Martin Viel noemt het interne onderzoek van de gemeente zelfs ‘verbazingwekkend goed’ en ‘beter dan verwacht’. Volgens Viel kan een goede slager best z’n eigen vlees keuren.

- advertentie -
Bron: RtvNoord

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button