Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Geslaagde informatiebijeenkomst over de Dementia-App

- advertentie -

Winschoten – Voor professionele hulpverleners in de zorg werd woensdag 24 februari in Halte Democratie in Winschoten op initiatief van wethouder Bard Boon een informatiebijeenkomst georganiseerd over de introductie van de zogenaamde dementia-App in Oldambt.

- advertentie -

De ruim veertig aanwezigen kregen een presentatie over de ziekte dementie in het algemeen door een vertegenwoordiger van Alzheimer Nederland. Vervolgens werd door Pieter Hasenaar (initiatiefnemer voor het ontwikkelen van de app) uitleg gegeven over de app en werd deze gedemonstreerd.

Informatie-avond voor mantelzorgers
Donderdag 17 maart tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn, wordt er over de dementia-App een informatieavond (aanvang 20:00 uur) georganiseerd voor aspirant-gebruikers. Die avond is bedoeld voor mantelzorgers en mensen met dementie, belangengroepen, ouderenorganisaties en WMO-leden. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze informatiebijeenkomst kunnen zich aanmelden via info@gemeente-oldambt.nl.

Dementie
In Nederland zijn er op dit moment ruim 260.000 mensen met de diagnose dementie. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren sterk zal toenemen. Gevolg is dat steeds meer mensen te maken krijgen met dementie. Omdat ook in Oldambt het aantal mensen met dementie toeneemt, heeft het college van B&W onlangs besloten om (beginnende) dementerenden en mantelzorgers ondersteuning te bieden door het aanbieden van de dementia-App.

Mensen met een vorm van dementie hebben onder meer behoefte aan dagritme en structuur en zullen naar verwachting langer thuis kunnen blijven wonen, als zij daarbij op een goede manier worden ondersteund  door mantelzorg en technologie. De dementia-App is daarbij een belangrijke aanvulling op de fysieke hulp van mantelzorgers en familie aan mensen met dementie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button