AlgemeenGemeente

Beersters krijgen antwoorden op hun vragen tijdens infoavond noodopvang

- advertentie -

Winschoten/ Beerta – Donderdagavond was er door de gemeente Oldambt en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een vijfde informatieavond gehouden in hotel en zalencentrum ‘In den Stallen’.

- advertentie -

Vraag en antwoord
Er kwamen ongeveer honderd mensen af op de vijfde informatieavond. Bij de deur werd een aantal mensen geweigerd omdat ze geen toegangsbewijs konden tonen. De mensen die aanwezig waren konden inhoudelijke vragen stellen over het complex en de toekomst hiervan. Bij de meeste vragen kregen de aanwezigen duidelijkheid, of zou de gemeente het onderzoeken en er later op terug komen.

Verkeersveiligheid
De Beersters maken zich zorgen omtrent de verkeersveiligheid, hier werd ook een aantal keer naar gevraagd. De gemeente gaat kijken voor een oplossing ‘Wellicht is het aanpassen van de belijning al voldoende, dit zal uitgezocht moeten worden’ meldde Pieter Smit burgemeester van Oldambt. Een plan zal spoedig volgen.

Één van de bewoners maakte een opmerking om een tijdelijke verkeersregeling installatie te plaatsen. ‘Hier zien wij direct vanaf, een verkeerslicht kost teveel geld, om dit tijdelijk neer te zetten, daarbij is het negeren van een voetgangerslicht één van de meest voorkomende overtreding’  zegt Smit tegen de inwoners.

Verlichting
Niet alleen de belijning zal wellicht helpen aan meer veiligheid, ook pleitte een inwoonster voor betere verlichting aan de Hoofdweg in Beerta, Vooral de naastgelegen fietspad is te donker. Ze vind dit onveilig en onbetrouwbaar. De gemeente gaat ook daar naar kijken wat mogelijk is. ‘We moeten ons houden aan bepaalde regels van de overheid, wij kunnen niet zomaar wat plaatsen, er zal uitgezocht moeten worden wat we kunnen plaatsen.’ Meldt wethouder Laura Broekhuizen.

Speeltoestellen
Enkele inwoners die gebruik van de mogelijkheid hebben gemaakt om de noodopvang te komen bekijken, vielen het op dat er weinig te doen is voor de kinderen. Hierop gaf het COA aan dat er in de loop van de tijd speeltoestellen komen. Firma van der Flier uit Winschoten die daar werkzaam is heeft daarbij 2 grote voetbalgoals beschikbaar gesteld voor de noodopvang.

- advertentie -

Foto’s: Jeroen Bos &Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button